Sibelco - Koelinstallaties, economizer & WKK

Energiemetingen, engineering & (om)bouw van koelinstallaties (combinatie adiabatische koelers en droge koelers), economizer en overkoepelende sturing van de stoomketels en een nieuwe WKK- installatie.

Vraag van de klant

Sibelco wint en veredelt diverse soorten zand en mineralen. Het gaat vooral om hoogwaardige kwartszanden voor de industrie. Met vestigingen over de hele wereld is Sibelco vandaag mondiaal actief in deze sector. CEE werd door Sibelco gevraagd om een productie-geïntegreerde WKK te ontwerpen en te bouwen op een van de zanddrogers op de site te Dessel, België.


Resultaat

Op basis van deze gegevens dimensioneerde CEE een productie-geïntegreerde WKK van 500 kW_e, opgesteld in een compacte ruimte. Deze WKK werd inmiddels turnkey door CEE op de betreffende droger geïntegreerd.

Aanpak

Via een diepgaande meetcampagne en een uitgebreide thermische analyse werd de energiebalans van de bewuste droger in kaart gebracht, en werden verschillende scenario’s afgetoetst om de exploitatie van de droger financieel te optimaliseren.

  • Energiemetingen
  • Basic & Financial Engineering WKK
  • Turnkey implementatie productiegeïntegreerde WKK