terug naar Nieuwsoverzicht
27 mei 2020

En de winnaar is... Creative Goose Studios

SBP award uitreiking Rotary - UCLL

CEE feliciteert Creative Goose studios met het binnenhalen van de Small Business Project (SBP) award uitgereikt door Rotary Leuven.

 

De SBP wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Leuvense afdeling van de gekende service club Rotary in samenwerking met de UCLL hogeschool en VlaJo (Vlaamse Jonge Ondernemers). De bedoeling is de ondernemersskills bij hogeschoolstudenten te ontwikkelen door ze kennis te laten maken met alle aspecten van het ondernemerschap.

 

De corona realiteit noopte de deelnemers en organisatie om het dit jaar over een andere boeg te gooien. Meteen een mooie test voor het out-of-the box denken ! Meetings, presentaties en prijsuitreiking verliepen dit jaar dus noodgedwongen virtueel.

 

De jury, voorgezeten door Koen Bosmans, CEO van CEE en Ray & Jules, weerhield in de finale 5 sterke mini-ondernemingen die elk uitblonken door hun inventiviteit, diversiteit, maatschappelijke relevantie of lokale verankering.

 

Van de 143 deelnemende studenten werd op 18 mei Creative Goose Studios dan tot winnaar uitgeroepen. Deze software start-up maakt met haar VR spel revalidatie voor jonge patiëntjes een stuk leuker en verhoogt tegelijkertijd de efficiëntie van de kinesisten. Op deze manier wordt technologie ingezet ten dienste van maatschappelijk relevante projecten, een missie die ook CEE en Ray & Jules delen. Uiteindelijk was het ook deze missie die de jury wist te overtuigen maar ook de diversiteit van het team en de scale-up mogelijkheden van het product werden erg gewaardeerd. Aan de eindmeet stond de finalisten een mooie geldprijs te wachten: 500 euro voor de winnende mini-onderneming  en 250 euro voor elk van de 4 ereplaatsen.

 

Onze warmste felicitaties gaan uit naar Creative Goose Studios en de 4 andere laureaten van de wedstrijd. We hopen dat ze hun projecten met hetzelfde enthousiasme zullen blijven uitbouwen !